ATI-Dosages-by-Weight-Q-As Dosages by Weight 1. A nurse is about to give Amoxil 25mg/kg/day PO divided in equal doses every 8hr to a preschooler who weighs 43lbs. Available is suspension 250mg/5mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 43lbs x 0.453= 19.5kg b. 19.5kg x 25mg= 487.5mg/day or 162.5mg every 8hr (487.5/3) c. X= 5mL/ 250mg x 162.5mg d. X= 3.25= 3.3mL 2. A nurse is about to give Tobrex 2.5mg/kg IM to a preschooler who weighs 20kg. Available is injection 10mg/mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 2.5mg x 20kg= 50mg/kg b. 1mL/10mg x 50mg c. X= 5mL 3. A nurse is about to give EryPed 50mg/kg/day Po divided in equal doses every 6hr to a toddler who weighs 32lbs. Available is suspension 200mg/5mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 32lbs x 0.453= 14.5kgs b. 14.5kgs x 50mg= 725mg/day or 181.25mg every 6hr (725/4) c. X= 5mL/200mg x 120.8 mg d. X= 4.5mL 4. A nurse is about to give Kaon-Cl 5mEq/kg/day PO divided in equal doses every 6hrs to a child who weighs 64lb. Available is 40mEq/15mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 64lbs x 0.453= 29.1kg b. 5mEq x 29.1kg= 145.5mEq c. 29.1kg x 5mEq= 145.5m/Eq/day or 36.375mEq every 6hr d. X= 15mL/ 40mEq x 36.375mEq e. X= 14mL 5. A nurse is about to give Amoxil 30mg/kg/day PO divided into equal doses every 12hr to an infant who weighs 5.5kg. Available is suspension 125mg/5mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 30mg x 5.5kg= 165mg b. 5.5kg x 30mg= 165mg/day or 82.5 every 12hr (165/2) c. 5mL/125mg x 82.5mg d. X= 3.3mL 6. A nurse is about to give Fortaz 30mg/kg/day IV bolus divided into equal doses every 8hr to a toddler who weighs 22lbs. Available is injection 280mg/mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 22lbs x 0.453= 9.9kg b. 9.9kg x 280mg= 297mg/day or 99mg/hr c. 1mL/280mg x 99mg d. X= 0.4mL 7. A nurse is converting an infant’s weight from lb to kg. If the infant weighs 6lb 2oz, she weighs how many kg? Round to the nearest 10th . a. 16oz= 1lb b. 2oz/16oz= 0.125lbs, round to 0.1 c. Equals 6.1lbs d. 6.1lbs x 0.453= 2.8kg This study source was downloaded by 100000826342158 from CourseHero.com on 10-25-2021 13:02:07 GMT -05:00 https://www.coursehero.com/file/16285327/8-ATI-Dosages-by-Weight/ This study resource was shared via CourseHero.com 8. A nurse is about to give Epogen 50units/kg subcutaneous to a preschooler who weighs 40lbs. Available is 2000units/mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 40lbs x 0.453= 18.1kg b. 1mL/2000units x 50 units x 18.1kg c. X= 0.5mL 9. A nurse is about to give Pepcid 0.5mg/kg PO every 12hr to a child who weighs 50lbs. How many mg should the nurse give per dose? Round to the 10th . a. 50lbs x 0.453= 22.7kg b. 22.7kg x 0.5mg=11.4mg per dose c. X= 11.4mg 10. A nurse is about to give a loading dose of Dilantin 5mg/kg IV bolus stat to an infant who weighs 12lb 4oz. How many mg should the nurse give? Round to the nearest whole number. a. 4oz/16oz= 0.25lb b. 12.25lb x 0.453kg= 5.5kg c. 5.5kg x 5mg= 27.5mg per dose d. X= 28mg 11. A nurse is about to give Kaon 2mEq/kg PO every 12hr to a child who weighs 50lb. How many mEq should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 50lb x 0.453= 22.7kg b. 22.7kg x 2mEq= 45.4mEq 12. A nurse is converting an infant’s weight from lb to kg. If the infant weighs 20lb 8oz, she weighs how many kg? Round to the nearest 10th . a. 8oz/16oz= 0.5lb b. 20.5lbs x 0.453= 9.3kg 13. A nurse is about to give Depakote 45mg/kg/day PO divided into equal doses every 8hr to a kid who weighs 66lb. Available is 250mg/5mL. . How many mL should the nurse give per dose? Round to the nearest whole number. a. 66lb x 0.453= 30kg b. 30kg x 45mg= 1350mg/day or 450mg/dose c. 5mL/250mg x 450mg d. X= 9mL 14. A nurse is about to give Zovirax 5mg/kg PO every 8hr to a kid who weighs 75lb. How many mg should the nurse give per dose? Round to the nearest 10th . a. 75lb/ 2.2lbs= 34.1kg b. 34.1kg x 5mg= 170.5mg 15. A nurse is about to give Dilantin 15mg/kg/day PO divided in equal doses every 8hr to a kid who weighs 120lb. Available is 125mg/5mL. How many mL should the nurse give per dose? a. 120lbs / 2.2lbs= 54.5kg b. 54.5kg x 15mg= 817.5mg/day or 272.5mg/dose c. 5mL/125mg x 272.5mg d. X= 11mL 16. A nurse is about to give Ceclor 40mg/kg/day PO divided into equal doses every 8hr to a kid who weighs 48lb. Available is 375mg/5mL. How many mL should the nurse give per dose? Round to the 10th . a. 48lb / 2.2lb= 21.8kg b. 21.8kg x 40mg= 872mg/day or 290.7mg/dose c. 5mL/375mg x 290.7mg d. X= 3.9mL
read moreExam Elaboration
ATI-Dosages-by-Weight-Q-As
read moreA+ QUIZZES, TUTORING AND EXAMS SERVICES Need expert assistance with your studies and get A+? Worry no more. I offer top-tier tutoring and homework help in psychology, nursing, Human Resource Management, and Mathematics. As a tutor on Knoowy, I am committed to providing high-quality, scholarly work that meets academic standards. Whether it's for quizzes, exams, or assignments, I guarantee excellent grades. Rely on my expertise to achieve your academic goals!!!
Do you make summaries or do you have any completed assignments? Upload your documents to Barmerit and earn money.
Upload DocumentBarmerit customers have reviewed more than 700,000 summaries. This how you know that you are buying the best documents.
You can quickly pay through credit card or Barmerit-credit for the summaries. There is no membership needed.
Your fellow students write the study notes themselves, which is why the documents are always reliable and up-to-date. This ensures you quickly get to the core!
Price $10.00